We hebben lesmateriaal samengesteld omtrent Upcycling Day. Het materiaal is geschikt voor primair onderwijs, voor alle groepen.

- handleiding
- educatieve informatie
- leerzame en leuke workshop
- een nieuw vriendje, Upcy de egel

- nieuwsbrief voor ouders inzake Upcycling Day
- posters (via gemeente)

Milieubewustzijn:

Door kinderen te leren over upcycling worden ze zich bewust van de impact van afval op het milieu. Ze leren dat afval niet zomaar verdwijnt nadat het is weggegooid, maar het milieu kan schaden doordat het ruimte inneemt op stortplaatsen of waterwegen vervuilt. Ze leren ook dat upcycling het afval kan verminderen en het milieu kan helpen beschermen.

Creativiteit:

Upcycling moedigt kinderen aan om creatief en vindingrijk te zijn door nieuwe toepassingen te vinden voor oude voorwerpen. Het helpt hen probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen en leert hen buiten de gebaande paden te denken.

Duurzaamheid:

Upcycling bevordert duurzaamheid door de behoefte aan nieuwe grondstoffen en materialen te verminderen. Het leert kinderen bewust om te gaan met hun consumptie en na te denken over de impact van hun keuzes op de planeet.

Leuk en lonend:

Upcycling kan een leuke en lonende activiteit zijn voor kinderen, omdat ze oude voorwerpen kunnen omvormen tot iets nieuws en nuttigs. Het kan ook een geweldige manier zijn om een band op te bouwen met familie en vrienden.

Kortom, kinderen leren over upcycling kan hen helpen milieubewuster, creatiever en duurzamer te worden en hen een leuke en lonende activiteit bezorgen.