Wat maakt het Upcyclingday concept anders?

Op Upcyclingday draait alles om het delen en hergebruiken van spullen, zonder dat er sprake is van verkoop. Dit onderscheidt deze dag sterk van een gewone garage sale of kleedjesmarkt. Het lijkt misschien een kleine nuance, maar in werkelijkheid maakt dit een wereld van verschil. Laat me je meenemen naar een voorbeeld uit mijn eigen leven.

Ouderen
Mijn ouders, babyboomers pur sang, leven in een ruim huis en hebben gelukkig geen financiële zorgen. Maar de gedachte aan een hele dag bezig zijn met het verkopen van spullen spreekt hen totaal niet aan. En eerlijk gezegd, wie kan ze dat kwalijk nemen? Maar wat ze wel graag doen, is anderen helpen en begaan zijn met het milieu. Upcyclingday sluit naadloos aan bij hun waarden. Het idee dat ze gewoon spulletjes 's ochtends voor de deur kunnen zetten en wat aan het einde van de dag overblijft, weer naar binnen kunnen halen, vinden ze fantastisch.

Kinderen
Het mooie van Upcyclingday is dat het niet alleen goed is voor het milieu, maar ook een feest is voor kinderen. Ze kunnen snuffelen tussen de spullen, ontdekken verborgen schatten en leren over duurzaamheid op een speelse manier. Bovendien draagt dit evenement bij aan armoedebestrijding. Mensen die het wat minder breed hebben, kunnen hier kosteloos spullen vinden die ze goed kunnen gebruiken. Het is een win-winsituatie voor iedereen.

Dus, Upcyclingday is niet zomaar een evenement. Het is een viering van delen, helpen, leren en zorgen voor onze planeet, verpakt in een gezellige dag vol ontdekkingen.  En dat zonder een cent uit te geven.